Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiersz o Miło…

Na ciemnej drodze
Co się bez końca wije
Lecz prowadzi do otchłani
Wielkie smutki, w ów krainie

To jest miasteczko
Nie skończonych wierszy
Wierszy o Miłości
Niedopisane utwory

W czasie zatrzymane
Wiersz zaczęty, lecz zraniony
Tekst Miłosny niedokończony
Niedobity ledwo żywy

Publicznie nieodkryty
Na blask zrozumienia niewystawiony
O pęknięciach serc
O nocnym łkaniu

O oceanach łez na szybie
Szybie okien w noc graniczną
O tym, co w tej otchłani
Tęsknota się snuje

O tym jak jej brak
Sny nam truje
O lodzie w maju
O zamarzaniu

O skałach i kamieniach
Wszystkie niedokończone
Miłosne wiersze zagubione
Całe miasteczko w epitetach tonie

Porównania rozwieszają swą zasłonę
Miasto straszne niczym koszmar jaki
Niedokończone wiersze o Miłości
To dziwne potwory mutanty i dziwaki

Czy o Miłości dobrej czy też złej
Ty od niedokończonego wiersza takowego wiej

https://www.youtube.com/watch?v=5F1tok1oF_w

66 739 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!