Menu
Gildia Pióra na Patronite

Żebraczy sen

Na białym sznurze myśli
kołysze się tęsknota
wiatr z rozkoszy okruchów
odziera
prześcieradeł żagle

Słońce rzuca jałmużnę
garść jaspisów i złota

Nim skrytobójca listopad
z jarzębinowych snów nas okradnie

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    27 September 2011, 23:18

    Bardzo ładne Joasiu, nie znałam...

  • giulietka

    27 September 2011, 17:29

    http://www.youtube.com/watch?v=nfp-DRAUN8E ">SDM- Czarny blues o czwartej nad ranem

    Video nfp-DRAUN8E
  • giulietka

    27 September 2011, 17:19

    Śniegowe zaklęcia wyczarowały u mnie letnią burzę, pięknie jest, ale, może trochę tak jak w tej piosence:

    "Gdy ci to śpiewam - u mnie pełnia lata
    Gdy to usłyszysz - będzie środek zimy"

  • 27 September 2011, 13:47

    Tyle śniegu, a... wiosna za pasem. :D
    Nie jałmużnę, a... soczystą pomarańczę :)

  • giulietka

    27 September 2011, 12:09

    Joasiu, Tobie wybaczam;))

    ...a z Grzesiem dam sobie radę;)

  • giulietka

    26 September 2011, 16:11

    Haha:))
    Ja tu zaledwie coś tam o listopadzie z drżeniem przebąknęłam, a tu zima pełną parą wjeżdża na tor:))

    Grześ, ja Ci przypomnę to piękno zimy jak będziesz spod niego auto odkopywał;p

  • motylek96

    26 September 2011, 11:50

    listopad to paskudny miesiąc wiem coś o tym bo na jego początku byłam rodzona.
    Cieszmy się póki można złotą polską jesienią:)

  • giulietka

    26 September 2011, 09:20

    Oby nas rozpieszczał jak wrzesień;))

  • 26 September 2011, 09:07

    Ojjjj tam... listopad daleko.
    Jeszcze październik przed.
    Więc nie ma co się rozpychać z łokciami tym mrozem.
    Pozdrawiam!

    PS Jaspis był mi obcy, dzięki Tobie nie jest.

  • giulietka

    26 September 2011, 08:56

    ;)