Menu
Gildia Pióra na Patronite

My, z pierwszej połowy XXI wieku

My, z pierwszej połowy XXI wieku
Patrzymy bacznie, lecz postępujemy intuicyjnie,
Jesteśmy zbyt młodzi i naiwni, i nie przystosowani do życia,
Wierzymy w ideały sprzedane nam w literaturze minonych epok,
Zakochujemy sie w nieodpowiednich osobach,
Popadamy w miłość do wyobrażeń;
Za dnia twardzi jak stal, nocą słabi jak miedź,
Szukamy uczuć w przedmiotowym seksie;
Łudząc się przeżywamy dni, miesiące, lata....
I umieramy.

1880 wyświetleń
22 teksty
0 obserwujących
  • awatar

    6 March 2013, 17:44

    i tytułem i wymową kogoś przypomina, choć nie treścią, dlatego nie jest to zarzut

  • Sylwuchna

    27 February 2013, 16:05

    Bardzo mi sie podoba, wspolczesni neoromantycy.