Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tobie

Myśli moje - z pól spłoszone wrony,
Stada wspomnień łopoczących w głowie,
Marzeń zastygłych cienie w parowie
I bezkresny żal nieuciszony.

Myśli moje - opadłe w zagony
Gwiazdy, osnute pajęczyną mgły.
Myśli me - po błękicie niegdyś szły,
Strojne w rubinu ciężkie korony.

Myśli moje - naszych dni odbicie,
Chwil stlałych, obaw pełne jeziora,
Widma smutku o wieczornych porach -

Hukiem skrzydeł nadzieję ranicie,
Nadzieję, co pola opromienia
I serca w kamień jeszcze nie zmienia.

21 191 wyświetleń
266 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!