Menu
Gildia Pióra na Patronite

Uczciwym z KOD-u

myśleć
myśleć
myśleć
fakty przypominać
daty w ciąg układać
zabitych spisywać
i pytać się
pytać
pytać
rozmawiać ze świadkami
co blizny mają na plecach
co paznokci nie mają
ci co goryczą
opowiadają
tych w Stanach
tych co mury śpiewali
tych co naprawdę siedzieli
tym co życie złamali
pytać a powiedzą
powiedzą
bo bez teczek wiedzą
kim był Borusewicz
kim Michnik okazał
kto z Urbanem pił
kto z Kiszczakiem gadał
pytać by wiedzieć
pytać by rozumieć
by zwykłym głupkiem nie być
wiedzieć
rozumieć
zbrodnię dostrzegać
i kłamstwo
kłamstwo
kłamstwo
co przylgo do szyi
jak ,,pendraiw „ pijawka
dziennikarz przychylny
skażony przodkami
wmówi jak dziecku
więc
wyłącz truciznę
nim umysł zaśmieci
nim wolną myśl zatrzyma
nim wciągną na bagna
fonii i wizji
oddychaj swobodnie
bez nienawiści
podsumuj raz jeszcze
kto zginał a kto szydził
kto kat a kto ofiara
gdzie barykada
gdzie strona uczciwa
i czyja jest wina
czyja zła wola
a czyja łza prawdziwa

bogów cudzych
wystrzegaj

76 458 wyświetleń
1011 tekstów
15 obserwujących
  • 28 November 2016, 21:49

    bogów cudzych
    wystrzegaj...!!!