Menu
Gildia Pióra na Patronite

Myślałem,
że czasu mam coraz więcej
bo wiosny coraz zieleńsze
i wolność kwitła pod domem
o płot podparta różami.
Myślałem,
że wyłapię ze świata to
co formą marzeń nazwałem
dojrzały powietrza łyk
w subtelny dźwięk odziany.
Myślałem,
że zegar wskazówki zatrzyma
los nie zwiedzie na pokuszenie
ciepła dłoń przygarnie serce
dom zakwili radośnie.
Myślałem,
że czasu mam coraz więcej
w pokłosiu zmagań wzlecę pod niebo
pomyłki przez sito przesiane
za sobą zostawię, ehhh...

nie myślę,
pasmo siwych włosów opadło
na skroń.

43 337 wyświetleń
304 teksty
260 obserwujących
  • Efemeryda60

    19 June 2012, 08:02

    Smutek w tle, a jednak wiele optymizmu ;)
    Gratuluję talentu ;)

  • NieBoska

    24 January 2012, 19:13

    po prostu talent,

  • Pytia

    19 July 2011, 00:54

    "...wolność podparta różami...
    "....wzlecę pod niebo..."..............jesteś oceanem głębi...........PRZEPIĘKNY.................zabieram by zapamiętać

  • Akte

    18 July 2011, 21:39

    urzekasz słowem w każdym swoim wierszu

    pozdrawiam ciepło :)

  • Voyage

    18 July 2011, 15:21

    Dziewczęta miłe, całusy dla WAS, a dla mnie przyjemność skradziona..hehe..;)

    Kris, masz rację, warto, ale żeby tak mieć jeszcze z kim, wtedy wiele rzeczy staje się prostsze., łatwiej przebrnąć przeciwności, i znaleźć takie miejsce.
    Bo prawdą jest przecie, że żyjemy dla innych..;)

    Mariusz, toć i Tobie talentu nie brakuje, dzięki piekne..;)

    Pozdrawiam wszystkich ciepło, pochmurnie jakoś dziś u mnie..;)

  • giulietka

    18 July 2011, 14:57

    Ciągle śnimy, że mamy czas na życie, a później budzimy się, a ono nie ma już dla nas czasu...

    Przepiękny wiersz Arturze, zabiorę sobie i będę do niego wracać.

  • 18 July 2011, 12:24

    ..i wiosny będą zieleńsze
    ..i płot zakwitnie różami
    ..i spełnisz swoje marzenia
    ..w subtelną miłość odziany

    ..i zegar wskazówki zatrzyma
    ..i ktoś utuli Twe serce
    ..i wzlecisz z nią, aż do nieba
    ..i powiesz.. to jest moje szczęście

    Pozdrawiam ciepło :)

  • ....ktoś....

    18 July 2011, 12:19

    Kolego brak słów, bardzo niski pokłon oddaje tobie po same buty..
    Pozdrawiam