Menu
Gildia Pióra na Patronite

wciąż szukam

musnęłaś lekko
słów pieszczotą

a one
z wiatrem uleciały
wraz z uśmiechem
nieśmiałym

już wiedziałem

wciąż cię szukam
na dróg rozstajach
wśród polnych kwiatów
i śniegów płatków
tam gdzie inni
nadzieję tracą
ja wciąż siły nowe zbieram

jesteś
niczym anioł nieuchwytna
i tak realna
jak wiatru podmuch

więc szukam

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Archangel_Marco

    29 April 2012, 00:30

    "Pogoń za wiatrem" dosyć ładnie opisuje mój światopogląd i stosunek do życia. ;) Świetny wiersz.

  • miramija

    28 April 2012, 22:23

    Bardzo ładny wiersz :)