Menu
Gildia Pióra na Patronite

Potrzebuję Cię

Mrok ogarnął okolice,
Słabe promienie światła,
wychodzące przez okno
rozrywają całuny ciemności.
Cicha, nieprzerwanie grająca muzyka,
ostatnie, śladowe ilości kawy,
zapach brzoskwiniowego mydła
i perspektywa tego,
że za chwilę poniedziałek,
a ja leżę na łóżku i tworzę,
są chyba najlepszym dowodem na to
czego mi teraz brakuje.
Jak bardzo potrzebuję Ciebie,
Twego urzekającego spojrzenia,
Twego uspakajającego głosu,
Twego ciepłego dotyku,
Twego śnieżnobiałego uśmiechu.
Twojej nieprzerwanej bliskości,
Twojej niesłychanej słodkości,
Twojej namiętnej czułości.
Dlaczego nie możesz być tu, teraz,
rzucić mi się w ramiona, wtulić się w szyję
i cichutko powiedzieć
tych kilka cudownych słów?
Ta okrutna, wielka bariera
dziesiątek, setek, tysięcy kilometrów
może nie pozwoli nam być, razem
lecz nie zabroni nam wszystkiego...
Proszę Cię byś zawsze,
czytając w wolnej chwili te słowa,
przynajmniej przez chwilkę,
uśmiechnęła się do mnie,
tak ciepło, jak ciepło uśmiechasz się,
do najważniejszej osoby
w Twoim cudownym życiu.

11 999 wyświetleń
65 tekstów
27 obserwujących
  • Bezsens

    3 August 2010, 23:16

    Ależ czekam ! :)
    Słodkiego przytulania poduszki :))

  • Nutka67

    3 August 2010, 23:10

    :)
    Jutro tu wróce!
    Dobranoc.

  • Bezsens

    3 August 2010, 23:01

    Już poprawione ! ;-))
    Dziękuje :)

  • Nutka67

    3 August 2010, 22:24

    Piękne wyznanie... Takie ciepłe i tęskne.
    Wypatrzyłam jeden błąd; powinno być "ogarnął". , myślę, że to pośpiech w pisaniu ;)

  • Piłkareczka*

    16 May 2010, 21:11

    Ten zagrał mi na wyobraźni :) Plus z mojej strony :) Pozdrawiam.