Menu
Gildia Pióra na Patronite

Refleksje

można zanikać w smugach dymu
popielatego, który dotyka komórek
ciała. można nie wiedzieć jak nazywać

to, co ubywa, przerasta i wypija z ciebie
kiedy mowa zbyt martwa. wtedy dla innego
wyrazu palcami rysuje się twarze. kontur,

który oddycha tymi samymi pierwiastkami,
by w nim rozpoznawać. wszystko to kalki
cicho odbite, a ja w nich jestem księżycem.

53 613 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!