Menu
Gildia Pióra na Patronite

Odległość

można przekroczyć bezwiednie
niejeden próg
ale od klamki do drzwi
jest czasem zbyt daleko
można odejść bez siebie
zostawić rzęsom list
a kiedyś
nawet wrócić tą samą drogą
ale nie będzie na niej nic
prócz kliku śladów
bo nie spotka się już na niej
bliskiego człowieka

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    18 June 2014, 23:16

    Dzięki, Art, Ty wiesz jak powiedzieć to, co chciałam usłyszeć, nawet jeśli sama muszę to sobie przetłumaczyć;)
    Kolorowych... ;)

  • 18 June 2014, 23:14

    Ładne, choć smutne...
    Ale jest odrobina optymizmu, większość jakoś zwykle sięga do klamki i ucieszy się, że ta klamka jest. ;)
    Madź, bliski człowiek jest zawsze blisko, nie trzeba go szukać na drodze... ;)
    Dobranoc. :)

  • wdech

    18 June 2014, 13:04

    :)

  • giulietka

    18 June 2014, 10:16

    ważne, że wiersz się spodobał
    reszta to przecież problem podmiotu lirycznego;)
    dziękuję za opinię.

  • wdech

    18 June 2014, 10:11

    hmmm...
    -------------
    wiersz dobry

    ale
    nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem