Menu
Gildia Pióra na Patronite

O sobie nie(pytanie)

można nie wracać z milczenia,
nie pytać by wiedzieć
i w domysłach pragnienie snuć

jak ślepy gołąb
za wschodzącym słońcem

można miejsce przy miejscu
przenikać myślą o tobie,
szumieć jesienią

i jak liść samotnego dębu
zrywać się we śnie
(02.12.2011)

53 625 wyświetleń
414 tekstów
159 obserwujących
  • Pytia

    19 December 2011, 21:42

    ................upadłam..............................
    dotykiem Twej przestrzeni.......................
    .....smakując dojrzały owoc ....

  • giulietka

    5 December 2011, 20:47

    Zakończenie cudowną klamrą niezwykłej całości.
    Kradnę a co!;)