Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Po tamtej stronie~~

Może życie się śmiercią nie kończy
Czyżby po niej jest coś ulotnego
No a jeśli to tylko jest przejście
Jak przeprawa do życia drugiego

Może w innym wcieleniu po latach
Znów spotkamy się z sobą przypadkiem
Lecz czy myśli znów będą te same
Czy powitasz mnie wierszem lub kwiatkiem

Bo być może nie poznasz mnie wcale
Obok siebie przejdziemy bezwiednie
To co było w tym życiu zostanie
Zamiast w siłę urosnąć to zblednie

Lecz w to wierzę że jest na to sposób
Gdy swe myśli w mej duszy przechowam
I odnajdę cię po tamtej stronie
By przypomnieć ci wszystko od nowa.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • słoneczniki

    21 March 2013, 09:25

    Po prostu zabieram!

    Pozdrawiam z uśmiechem.

  • agniecha1383

    21 March 2013, 01:58

    Aguniu... Twój wiersz łezkę zakręcił w moim oku.. pamięć...tęsknota... brak
    rozumiem Cię... i mocno przytulam a wiersz przecudny...pozdrawiam.

  • misiek45

    20 March 2013, 22:59

    Dziękuję pięknie za opinie i dodanie do zeszytów-dobrej nocy życzę :)

  • Gaia

    20 March 2013, 20:33

    ile zamyśleń, ile tęsknoty z tych wersów płynie
    z tej strony na inną w tej samej życia godzinie
    Ślicznie Agnieszko :)

  • Pechowa_

    20 March 2013, 19:15

    Aguś przecudowny wiersz... ! :)

  • 20 March 2013, 17:11

    Bardzo ładny wiersz.
    Pozdrawiam :*

  • Aquarelle

    20 March 2013, 17:08

    Przeminiemy jak kwiat jednej nocy
    w fotonach fantasmagorii
    By powrócić gwiazdą zaranną
    gdy ludolfina koło zatoczy

    Aguśka, stworzyłaś piękną lirykę.
    pozdrawiam.

  • krysta

    20 March 2013, 13:16

    ''I odnajdę cię po tamtej stronie''- pobudziło rozmyślanie.
    Uroczy wiersz .
    Pozdrawiam :)

  • 20 March 2013, 12:45

    Przemyślenia o końcu życia i o tym, co po nim nastąpi dotyczą wszystkich. Ważne, że są ludzie, którzy potrafią je tak ubrać w słowa

  • Adnachiel

    20 March 2013, 08:28

    Niezwykłe słowa, niezwykły wiersz.