Menu
Gildia Pióra na Patronite

(nie) satynowy

może zbyt dużo wymagam
próbując pojąć sens świata

powoli ścieram się na krawędziach

i nie wiem czy to dobrze
gdy jedna po drugiej
odkrywasz moje blizny

wątła i zgarbiona
potrafię kochać tylko w wierszach

chodzę po świecie bosa
żyje do góry nogami
z pustym miejscem w zagłębieniu dłoni

roztrzaskuje godziny

więc nie budz świtu
nie wiadomo co przyniesie
romans czy śmierć

Gdy poddamy się sile oddechu

135 882 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
  • Naja

    8 July 2018, 19:33

    Czasami warto się poddać. Niech nas poniesie...:-)))

    Poruszasz...

  • finezja

    8 July 2018, 18:10

    Tutaj też mi się podoba :). Świetny wiersz.