Menu
Gildia Pióra na Patronite

za.miastem

Może zamiast słów używajmy znaczeń
snów. Nieprzespanych, niedośnionych, nieprzeliczalnych
nocy, w których czułość wylewa się za kratki.

Może zamiast słów używajmy wyrazów
twarzy. Zaspanych, wyśnionych, policzonych
dni, w których żebrzemy o bliskość. Zbieramy
ją z podłogi. Bez snów, bez tchu, bez znaczeń. Z zębami
przygryzającymi serce. (Wtedy
żartów nie ma).

Z zajęć z wiedzy o języku polskim/2

7492 wyświetlenia
127 tekstów
11 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!