Menu
Gildia Pióra na Patronite

Może nie wiem czym jest ciepło,
bo od zawsze karmił mnie chłód
Nie umiem być przyjacielem,
... zawsze był niewidzialny mur

Znam już tylko swoją pustkę
która rodzi się z zazdrości
o swą przeszłość, która była,
bogata w kolorowe sny
i tak uboga w przeżycia

Dzisiaj każdy drugi człowiek
Tak inny i tak obcy jest
Że choćby i aniołem był
Jak demon budzi we mnie strach

W ustach ludzi obca mowa
chociaż słowa nieobce są
I najcieplejsze spojrzenie
Wydaje iluzją się być

Niczym Syzyf swoją skalę
toczę me słowa pod górę
obojętności człowieka
by u szczytu na dno spadły

Mowa, nawet ta najsłodsza
nigdy nie wypełni pustki
w nieobecności dotyku
i ciszy drugiego serca

Skąd jest ta wielka tęsknota
Za tym co nigdy nie było
Skąd są te, tak liczne wersy,
skoro zwykle brakuje słów ?
http://www.youtube.com/watch?v=g9_NgdtRfzA

103 441 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    9 December 2013, 19:12

    Dziękuję ;-)

  • nic-to

    9 December 2013, 11:28

    Piękny wiersz -- tak szczery i intymny, pełen prawdziwych emocji... Bardzo dziękuję, bo bardzo do mnie przemawia

  • misiek45

    9 December 2013, 10:32

    Bardzo wymowny wiersz interesujący w treści ,można by się było zastanowic nad sensem życia ,piosenka adekwatna w słowach byc może był inspiracją do wiersza-pozdrawiam na dzień dobry :)