Menu
Gildia Pióra na Patronite

do...(list drugi)

może nie umiem wierzyć tak jak wierzyć trzeba
bo w poplątaniu swoim ciągle gubię drogi

lecz ty wiesz że próbuję
bo dotykać nieba
można nawet
na ziemi

jeśli jesteś zrozumiesz
myśli co dziwnym wzorem
tka mi życia
krosno

przyjdę lecz daj mi chwilę
bo mi się zdaje Boże
zanim do ciebie

ja jeszcze do
człowieka
muszę

- dorosnąć

22 040 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • luterin

    23 March 2013, 21:01

    Zaglądaj Joasiu :))
    Pozdrawiam.

  • słoneczniki

    18 March 2013, 20:41

    Tu stanowczo należy zaglądać...

  • luterin

    9 March 2013, 01:09

    Agnes miło Cię czytać.:)
    Nölle...rozmazgaiły mnie Twoje słowa, wstyd się przyznać...
    Agnieszko, Mario dziękuję :)
    Yestem, pozdrawiam i ja.:)
    Gaju, jeżeli w słów moich wędrówkach koślawych...
    ktokolwiek idzie ze mną...lżej.
    Aniu dziękuję :)
    Marto, Agnieszko, Starlight. dziękuję za zatrzymanie się pod tym wierszem:)

  • tusiak

    25 February 2013, 20:04

    przepiękny wiersz-modlitwa

  • Pechowa_

    25 February 2013, 16:10

    Wyjątkowa perełka!

  • Gaia

    25 February 2013, 15:34

    Jesteś bliżej tej wielkości człowieka
    niż ktokolwiek inny
    co słowami ściele szczyty

    pięknie iść z Tobą Luterin :)

  • 25 February 2013, 13:24

    Wyjątkowe, choć bardzo takich nie lubię.
    Pozdrawiam. :)

  • miramija

    25 February 2013, 07:49

    Świetny!

  • misiek45

    24 February 2013, 20:36

    Piękne słowa w wierszu, zachwycają treścią -pozdrawiam Beatko na wieczór:)

  • 24 February 2013, 20:09

    Nawet człowiek, który stroni od poezji, pokochałby Twoje wiersze.

    Świetne, mądre, słowo nie dla słowa ...a dla duszy.

    Pozdrawiam.