Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdybym Tylko Chciał.

Może...
może mógłbym znaleźć
ciepło dla mej duszy
gdybym bardzo chciał

Ale czy szuka się
takiego ciepła?

Może mógłbym
kupę kasy mieć
i szaleć aż do łez
gdybym bardzo chciał

Ale czy na tym
życie polega?

Może mógłbym
słowa cenne pleść
wzbudzać radość, smutek, lęk
gdybym tylko chciał

Ale czy poczyna się
dzieło od "może" ?

81 776 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • dana1596

    24 July 2014, 18:16

    myślę, że dzieło już samo w sobie ma wartości...i nie zaszkodzi "może" :)