Menu
Gildia Pióra na Patronite

Chupa chups

Może i nie jestem poetą,
co wpisze się w historię chwalebną kartą
walką o byt i idee ponadczasowe.

Może nawet nie jestem w ogóle poetą,
bo to obrazą jest dla wielkich tego świata,
że słowa śmiałam przymierzać.

Może jestem tylko i aż kobietą,
która chce emocje swoje wyrażać wersem,
by siebie bardziej zrozumieć.

Czy to jest dla ciebie chupa chups?

24 222 wyświetlenia
527 tekstów
51 obserwujących
  • 26 February 2013, 22:09

    Masz wątpliwości co do mojej ... prawdomówności? :)
    Ludzie mówią różne rzeczy. Dobrze wtedy zadać sobie pytanie - dlaczego?
    Kto tak stwierdził? Chupacabras? ;)
    Dobranoc :)

  • Gaia

    25 February 2013, 18:07

    Oj, Yestem sympatycznie przewrotny z Ciebie Gawędziarz ;))
    Ale powiem Ci na uszko, że tytuł nie wziął się znikąd. Takie stwierdzenie padło naprawdę. Czy dalej chcesz utrzymywać, że perfidnie ?
    Pozdrawiam i dziękuję, że "zaguściłeś" :)

  • 25 February 2013, 13:39

    Perfidnie niska samoocena. :)
    A trzeci wagonik - wypas! Taki mam gust. :)
    Podziwiam.
    Miłego dnia. :)

  • miramija

    25 February 2013, 07:53

    Myślę, że świetnie ujęłaś w słowa to co zapewne myśli wiele z nas tu piszących... mnie bardzo bliskie są Twoje słowa... pozdrawiam :)

  • Gaia

    24 February 2013, 20:04

    W tym właśnie kryje się cała sztuka by od czegoś wyjść i zacząć. Od czegoś swojego. Bo może faktycznie przymiarki sensu wielkiego nie mają w miarach poezji przez wielkie P. Ale słowa maja także i inne znaczenie dla tego co je znajduje wewnątrz siebie, czasem jak archeolog lub złotnik z zacięciem i precyzją dla stanu. Cieszę się, że mogłam to wyrzucić z siebie. Dziękuję Wam wszystkim za obecność Arancione, Agnieszko, Agnes i Alice pozdrawiam :)

  • sprajtka

    24 February 2013, 19:55

    Też mnie z nim do twarzy:)

  • Gaia

    24 February 2013, 19:45

    Xavier, ja jestem świadoma tego, że amatorsko sobie słowem pozwalam i do miana poety nie pretenduję, ale burzy się we mnie krew, gdy słyszę takie określenia dla podejmowanych prób. Dziękuję Ci za łagodne traktowanie i także pozdrawiam :)

  • misiek45

    24 February 2013, 19:44

    Wyrażaj swoje emocje w wierszach ,pięknie to robisz,a za chupa chups nie przepadam więc nie umiem wypowiedziec się w tej kwestii -pozdrawiam milutko Beatko :))

  • arancione

    24 February 2013, 19:44

    Świetna metafora z tym lizakiem :)
    Pozdrawiam ;)

  • Gaia

    24 February 2013, 19:39

    Alice, w tym rzecz, że nie chcę ,aby każdy, choć niektóre wpływy są nawet oczekiwane bo przynoszą "coś" jakąś informację, ale takie jak w tytule.... hm to nie bardzo chyba ;)

    Aleksandro to lizak, a więc słodki, ponoć nie wpływający na korę mózgową długofalowymi oznakami rozwoju, pozostawiający po sobie patyk :)