Menu
Gildia Pióra na Patronite

niesłuchany

mówiłeś że wiesz
jak smakuje pogarda
czym jest zło
zdradzona dusza
mówiłeś że blisko jest droga
skąpana we krwi
skatowanych ludzi
nocami wyrzucanych za drzwi
na wolność
mówiłeś że śnisz
wciąż ten sam koszmar na jawie
patrząc w telewizor
słuchając radia

mówiłeś !

lecz któż cię słuchał
wiatr i drzewa
samotna ulica

w czarnym worku
zawlekli ciało na sekcję
z dłoni wyszarpali skrawek kartki
"pochowajcie mnie bezimiennie
jak żyłem
gdy nikt nie słuchał"
lecz oni postawili ci pomnik
tobie "co mówił wielkie słowa"

jakie ?
nikt nie wie
bo tak prościej jest żyć
bez bagażu

tak ...
tak prościej ...
jest żyć ...

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!