Menu
Gildia Pióra na Patronite

Lekcja niedokończona

Mówiłeś, że szybko minie
Czas pachnący
matczynej sukni falbanami
Uczyłeś, że po to się żyje
By uśmiech rozdawać garściami

Wychylałam się zawsze zbyt daleko
Spod powiek czujnych parasola
Świat kończył się na łące, za rzeką
Bzami tak kusząco pachniała
Nienazwana wtedy jeszcze rozstań pora

Opowiadałeś mi o życia odwadze
O kochaniu nie mówiliśmy wcale
A jednak dziś wiem dzięki Tobie
Że z miłości się nie umiera
Ale żyje nie dla siebie dalej

137 918 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    27 June 2011, 09:49

    Dziękuję, że zechcieliście odnaleźć to wszystko w kilku linijkach tekstu...

    Adnachiel, Tobie dziękuję szczególnie, za wzruszenia, z których utkałam ten wiersz:*

  • Adnachiel

    26 June 2011, 18:52

    Lekcja życia przy akompaniamencie muzyki serca.

  • marka

    25 June 2011, 21:42

    Wiersz pachnie klimatem domowym, ma coś w sobie, taki jak łany zbóż, jak stare zabudowania.
    Rustykalny i dający w kość.

  • Seneka 18

    25 June 2011, 08:55

    Przepiękny obraz najpiękniejszego i najważniejszego uczucia...
    Ten wiersz w szczególny sposób jest mi bliski...
    Pozdrawiam Madziu...