Menu
Gildia Pióra na Patronite

Totus Tuus

mówiłeś o prostych ścieżkach
na naszych trudnych drogach
budziłeś uśpione serca
uciszając wzburzone fale

silniejsza od twojej wiary
mogła być tylko nadzieja

wiedziałeś, że kiedy człowiek
nie znajdzie miejsca dla Boga
nie może spotkać człowieka
i będzie żył stale obok
jakby nie spotkał się wcale

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • mill

    8 April 2016, 21:14

    ....:*.......

  • Adnachiel

    7 April 2016, 08:56

    Boga trzeba w świecie zobaczyć
    i w człowieku Go znaleźć.
    A wiersz przepiękny.
    Poezja, którą czyta się sercem.

  • giulietka

    4 April 2016, 07:48

    Bardzo wam dziękuję, za zatrzymanie się, zwłaszcza po tym tekstem, dla Kogoś kogo pamiętać można tylko słuchając Go nadal.

  • marka

    3 April 2016, 17:52

    Z filozoficznymi zapytaniami miejscami. Zaciekawił mnie...

  • IKON

    3 April 2016, 13:46

    Totus Tuus

  • Sara B.

    3 April 2016, 13:36

    Roztropny i aktualny fresk z przesłań Ojca Świętego.
    Z dozą stosownej delikatności a i powściągliwości.
    Dziękuję za zamieszczenie tego wiersza.