Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mówiłeś mi - pamiętam
Głosem półgłuchym i cichym-
"Ostatni raz się widzimy,
Żegnaj Moja Droga, Ukochana"
Ostatni raz się zobaczymy,
Aby ścisnąć mocno dłoń w dłoń,
Utulimy, przebaczymy

Mówiłeś - pamiętam
Skupiony i pewien siebie
"Nie spotykajmy się więcej,
Tak będzie dla nas obojga lepiej"
A wtem świat się stał
Taki szary i zatrzymany
Taki paraliż mnie przeszedł
I pamiętam - byłeś już zobojętniały

Myślałam - pamiętam
"Pragnę widzieć Cię więcej"
Słuchałam tego co mówisz
I robiło mi się coraz to goręcej
Odczułam dreszcz przerażenia,
Że więcej mogę Cię nie ujrzeć
Pozostaną mi tylko te wspomnienia
I więcej do Ciebie nie pójdę

11 222 wyświetlenia
519 tekstów
5 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!