Menu
Gildia Pióra na Patronite

Katharsis

Mówiłem tak wiele,
przy okrągłym stole.
Czy was przyjaciele,
Prawda w oczy kole?

Wykrzyczałem prawdę całą,
przecież nie kłamałem.
Co się tak nagle stało,
Że wrogiem wam zostałem?

Może nie delikatnie,
Może prosto w oczy.
Jednak czysta prawda,
Potrafi zamroczyć.

Wyznałem już swoje winy,
Reklamacji nie przyjmuję.
Nie róbcie już ze mnie kpiny,
Bo skruchy nie czuję.

48 093 wyświetlenia
592 teksty
92 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!