Menu
Gildia Pióra na Patronite

mówiłaś

mówiłaś

gdy świat wirował
blaskiem milionów gwiazd
kolorów tęczy
w kroplach fontanny

mówiłaś

gdy słowa zagłuszał
szum fal
i mew krzyk
na skraju mola
orłowskiej plaży

mówiłaś

gdy ciszę
rytm serc łamał
zapachem kawy odurzonych
u progu nocy nieprzespanej
i tęsknoty dnia
witanego chłodem poranka

mówiłaś

kłamstwa

mówiłaś

a ja
wierzyłem

159 513 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • motylek96

    4 January 2013, 21:37

    nie wierz nigdy kobiecie....

  • skrobek

    4 January 2013, 21:24

    Mówiłaś - jedno słowo a nadaje charakter wiersza...

  • 4 January 2013, 19:53

    dziękuję Koraliku ...

  • 4 January 2013, 19:13

    Piękny wiersz......

  • 4 January 2013, 19:11

    dziękuję M...

  • giulietka

    4 January 2013, 19:02

    słowami można utulić
    serca jak światłem dotykać
    albo uśmiech przywołać
    jak zapomnianego anioła

    słowami można upajać
    więc mów mi je póki nie świta
    nim słońce ich niemoc obnaży
    i pustkę w sercu wywoła