Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

dziewczynka w białej sukience

wciąż nosi ją pod powiekami
czuje jej zapach na skórze
choć mówili że nie istnieje
a jednak widuje ją wszędzie

uginają się od jej bieli czereśnie

zakwitły znów
mimo chłodu
i niesprzyjających warunków

a podobno zeszłej jesieni
im także ktoś złamał serce

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • kati75

    22 October 2019, 06:14

    Wiersz obok którego nie można przejść obojętnie:-) piękny!

  • Malusia_035

    12 May 2017, 11:28

    Zabrakło mi słów wybacz ...napiszę tylko jest Śliczny :)

    Pozdrawiam cieplutko M :)

  • Adnachiel

    9 May 2017, 21:44

    A ja nieskromnie dodam, chapeau bas!
    :)

  • giulietka

    9 May 2017, 07:51

    Wieki temu:) Nawet zdjęcia wyblakły...
    A co do chłodów, może jakiś smok rozpali w kominku;)
    Dzięki za dobre słowo, Art. i dobrego dnia!
    ;)

  • 8 May 2017, 20:58

    Madź w komunijnej sukience. :)
    Uważaj, znów chłody wracają. ;)
    Miłego wieczoru. :))

  • giulietka

    8 May 2017, 13:15

    Bardzo Wam dziękuję, Dziewczyny, że zatrzymałyście się pod moją czereśnią.
    Fajnie spojrzeć na nią Waszymi oczami:)
    Pozdrawiam:)

  • onejka

    8 May 2017, 12:27

    Piękne odniesienie Madziu, czereśni do dziewczynki w białej sukience. Kawałek imponującej poezji, z szeregiem inerpretacji...
    :)

  • 8 May 2017, 11:53

    Pamiętam ten toczek w bieli wspomnień
    i to zapełnione podwórko prominentów
    tańczyło się o ironio
    właśnie u Krzywickiego
    a pan młody był chyba od lampki mrugającej
    jednym słowem znajome geny ;)
    bardzo ładny wierszyk