Menu
Gildia Pióra na Patronite

Motylem był

Motylem był, pięknie wznosił się ku niebu

śledziły go oczy zazdrośnie stojących mocno na ziemi.

Motylem był, radował się każdym kwiatkiem

utyskiwali na niego pesymiści nie widzący w niczym piękna.

Motylem był, rozkoszując się chwilą

szydzili z niego realiści, pukali w czoło materialiści.

Motylem był, delikatnym pyłkiem istnienia,

zabrali mu radość, rozkosz, niebo, wrażliwość zabili.

Zapił się z rozżalenia... Zapił z braku zrozumienia...

Napisany 2 września 2012r

1266 wyświetleń
12 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!