Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tango tęsknoty

Morskie fale delikatnie pieszczą zbocze skał.
A na brzegu ktoś na skrzypkach gra tango tęsknoty.
Muzykę unosi wiatr w daleki świat.
Może ktoś usłyszy melodię z przed lat.

Z o oczu płyną ciche łzy.
Blada twarz błyszczy w blasku księżyca.
Marzenia tęsknotą płoną w samotność odziane.
Serce strzałą amora przeszyte krwawi.

Są tacy co miłość swą oddają.
Są tacy co serca zamknięte mają.
Scenariusz życia karty losu rozdaje.
Lecz czy wszystkim po równo?

27 414 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
  • aloya

    22 April 2012, 14:47

    To prawda Aniu Każdy sam sobie gotuje los taki jaki chce mieć tylko czasami nie zdaje sobie sprawy czy kierunek jest właściwy.
    Dziękuję za komentarz Aniu i życzę Tobie i mężowi przyjemnej niedzieli.
    Pozdrawiam:))