Menu
Gildia Pióra na Patronite

ślad wojny

mój przyjaciel
mój brat
padł na polu chwały
za ojczyznę nieswoją
w cichej pochowany mogile

on nie wrócił
zabił go jak on
bezimienny
może też leży
w tej zbiorowej mogile
pod białym krzyżem
gdzieś na krańcu świata
a może tu
na naszej nekropoli
tyle mogił
miejsc śmiercią znaczonych

mój brat
mój przyjaciel
nie wrócił z boju
kto zapamięta jego imię
a może ono przeminie
wraz ze mną ?

159 502 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!