Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obraz z dzieciństwa odzyskany

Mój pies
tracił sens
życia
oblizując pysk
długim zapleśniałym jęzorem

Na studni bez dna godzinami
przesiadywałem
z blaszanym czołgiem

Sąsiadka trzepała dywan
wytwarzając chmurę
pełną roztoczy
a na oknie suszyła kapę
z reniferem
na tle zielonym
z niebieskim obłokiem

Boguś kosa
niebezpieczny szaleniec
krążył z miną boksera
zza okna przepitą twarzą
w spranej bluzce
wyglądała rozczochrana Ewka

Z Garncarskiej
daleko było do nieba...

127 940 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • fyrfle

    22 January 2016, 15:58

    To lubię.