Menu
Gildia Pióra na Patronite

Piesek

Mój pieseczku, mój kudłaty,
Nie znasz mamy, nie znasz taty.
W kuble w śmieciach znaleziony,
Przez złych ludzi porzucony.

Ja ci mamę zastąpiłam,
Buteleczką wykarmiłam.
Teraz za to mi dziękujesz,
Moje ręce oblizujesz.

Ja Cię nigdy nie zostawię,
Chętnie z Tobą się pobawię.
Nie pamiętaj co się stało,
złych ludzi jest bardzo mało.

Od autorki: To był w zasadzie pierwszy wiersz jaki kiedykolwiek napisałam. Byłam wtedy w trzeciej klasie szkoły podstawowej. Wiersz zajął 3 miejsce w konkursie "Pies przyjacielem człowieka".

1107 wyświetleń
21 tekstów
0 obserwujących
  • Akordeonistka

    16 December 2012, 09:10

    Oj tak. Niestety teraz już się o tym przekonałam...

  • 15 December 2012, 21:03

    Rozczaruję,

    Złych ludzi jest coraz więcej.