Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moje szczęście odeszło ,
Słyszałam: Zegnaj!
I widziałam jak znika we mgle…
Już go nie zobaczę
Zostawiło mnie

A teraz tęsknie…
Zaplątana wśród różnych problemów
Nie wydostane się
Nie pobiegnę
Nie dogonię

Ale wyruszę
I się otrząse
Zostawie to tobie
Odnajde ,przyniosę
Na twoje ręce złoże
Moje szczęście ,Boże

Gdy przyjdzie po mnie dama
Na czarno ubrana
Chwyci moją dłoń
Ja podam swą

I pójdę
I znajdę
Grób już nie będzie przeszkodą
Lecz bramą się stanie

Moje szczęście-ciebie odnajde

1218 wyświetleń
29 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!