Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sny

Moje sny bajeczne,
moje sny nie konieczne.
W snach Cię spotykam,
w snach życie przemyka.
Są w nich wielobarwne motyle,
które umilają mi każdą chwilę.
Są elfy cudowne, wspaniałe,
ubrane w białe szaty całe.
I słyszę muzykę płynącą cicho,
lecz w ciemnościach czai się złe licho.
Ono odbiera nadzieję i wszelkie radości,
pogrąża mój sen w głębokiej nicości.

Sekwoja - czerwiec 2009r

5145 wyświetleń
90 tekstów
0 obserwujących
  • Cris

    19 March 2016, 13:39

    ładny, choć smutkiem powiało na koniec.
    :)