Menu
Gildia Pióra na Patronite

Proszę, bądź.

moje serce pokornieje
gdy nocą na zimnym parapecie
moja dłoń odszuka Twoje ciepłe palce
i przytuli je do policzka

zamykam oczy a Ty przenosisz mnie
w ten spokojniejszy świat
gdy błądzisz oddechem na mej szyi
przywołując zapach herbaty
i schnącego latem siana

chciałbym Cię prosić abyś była wierna
jak stara rzeka meandrująca po korycie
wypełniona przez zakola i dzikie plaże
znanych tylko mi po wsze dni

i byś była silna
by podpierać moją głowę wieczorami
gdy już nie będę miał siły wdychać sam świata

kochająca
gdy Nasze dzieci
wymalują kredkami ściany naszego domu
nie wyciągaj ręki
przyjmij to z uśmiechem
to tylko rzeczy..

nie patrz ciągle w moje oczy
topmy wzrok w jednym kierunku
i trzymając się objęci w pół
chodźmy po prywatnych ścieżkach
z odwagą i dumą

by z takiej miłości
brali przykład romantyczni poeci

A.

http://www.youtube.com/watch?v=KvCGzwCrjlw

16 289 wyświetleń
237 tekstów
71 obserwujących
  • zugimihau

    17 February 2014, 14:06

    Dziękuje za miłe opinie!:)

  • Diamentowa Sól

    17 February 2014, 07:17

    Piękne strofy, czytam z przyjemnością.

  • 17 February 2014, 06:14

    Podoba mi się ten wiersz.

  • UniiQuue

    14 February 2014, 18:55

    piękne wyznanie
    aż serce mięknie

  • zugimihau

    13 February 2014, 21:37

    pach, do szuflady mnie schowałaś, pewnie nie zrozumiem bo jestem facetem..albo jestem za młody..albo co innego... mi nie da się psuc wieczora:)pozdrawiam

  • RozaR

    13 February 2014, 21:31

    Nie rozumiesz - właśnie nie chcę ci psuć wieczora.

  • zugimihau

    13 February 2014, 21:29

    no to masz problem koleżanko.

  • RozaR

    13 February 2014, 21:25

    No ciężko mi nie drwić z naiwości tego wiersza.

  • krysta

    13 February 2014, 20:37

    Urzekający wiersz...
    pozdrawiam :)

  • Janya

    13 February 2014, 19:54

    piękny romantyczny wiersz..
    Uroczo;)
    pozdrawiam;)