Menu
Gildia Pióra na Patronite

Góralskie przykazanie

Mojej Zosi

Lubię zabawę w śnieżki
i nasze przy tym grzeszki
Lubię jak się rumienisz
i kiedy się na mnie pieklisz.

Nic w tym złego moja Pani
jesteśmy sobie pisani
i jak górlaski obyczaj karze
Bóg połączył nas przed ołtarzem
I kocham Cię żoneczko moja
do końca swoich dni
I tylko z Tobą chcę żyć

1879 wyświetleń
19 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!