Menu
Gildia Pióra na Patronite

rosa

moje i twoje
chwile na ziemi
kropelki rosy
na polu wszech czasu
kwieciem lat się skrzące

drzewa wieków
cieniem swoim
przed słońca wiecznością
promieniami palącymi
dają ochronę
kroplom delikatnym
by mogły tutaj
wśród traw wysokich
zaznać szczęścia istnienia

a gdy w końcu i nam przyjdzie
w górę ulecieć
ku chmurom na niebie
swój ślad zostawimy
na płatku róży
gdy nowa na niej błyśnie
kropelka istnienia

159 503 wyświetlenia
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!