Menu
Gildia Pióra na Patronite

Opadł jak jesienny liść

Mojego kolegę
skremowano

Wcześniej pił
ale żył
za żoną jak pies
wywalał język
nalotem usłany

Miał w życiu żal
za brak możliwości
kształcenia
rodzice chcieli
by prosty chłop
był z niego a on
czytał
Dostojewskiego...

128 100 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • fyrfle

    21 April 2017, 10:05

    Wielu tak mówi, że w domu do nauki nie było "klimatu".