Menu
Gildia Pióra na Patronite

Śpiewna melodia

moje dłonie należą do klawiszy i strun
a każdy ton w powietrzu rozprzędzony
jest jak akord i nuta

jak wiatr
który umilkł w wierzchołkach drzew

lub skrzydła aniołów zdobi
pełnią lśnień i migotów

niczego tej nocy nie wyśnię
bo polna muzyka
to śpiew

więdnących kwiatów
i płaczących wierzb

101 483 wyświetlenia
954 teksty
266 obserwujących
  • Adnachiel

    5 July 2017, 12:34

    Cześć Mirku :)
    Mam tylko nadzieję, że nie chodzi Ci o przekwit :P
    Dobrego dnia :)

  • fyrfle

    3 July 2017, 14:58

    Lubię więdnące kwiaty...

  • Adnachiel

    3 July 2017, 10:40

    Ktoś mi kiedyś powiedział, że nie ważne jak grasz, ważne o czym wówczas myślisz.
    A wiersze, to chyba takie właśnie myśli...
    Czasem ukazuje się wyroczna pustka po śladach, co się już zatarły, zaklęcia i klątwy lub pieśń, którą cały świat się rozdźwięczył.

    W serdecznej podzięce posyłam dla Was gorące pozdrowienia.
    Bardzo się cieszę, że yesteście :))
    Miłego :)

  • 1 July 2017, 15:31

    Przyjemne brzmienie, choć smutne akordy.
    Miłego dnia. :))

  • giulietka

    1 July 2017, 10:15

    M., Ty nie jesteś muzykiem, Ty jesteś samą muzyką...
    " Melodią subtelną i jasną niczym dźwięk kryształków ocierających się o siebie na wietrze, pośród nocnej ciszy lata, nabrzmiałej tęsknotą oczekiwania... "
    To był przepiękny spacer po kwitnących polach w Twoim towarzystwie, dziękuję!;)

  • kamille

    1 July 2017, 01:01

    piękne...