Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie lubię ciszy

Mój drugi wiersz, w zasadzie nie wiem co sama mam o nim myśleć ,wydaje mi się troche niejasny i nie jestem pewna jak go ocenić. Bardzo dziękuje za ocenienie pierwszego i jak w poprzednim proszę o szczerą opinię i wskazówki. :)

Szukam głosu ,szumu ,życia
chce oddychać ,chce odkrywać.
Ta codzienność coś zaciera,
w moim sercu rozpacz się otwiera.

Ta codzienność ,monotonność
nic nowego już od roku
szukam siebie w każdym kroku.
Kiedy idę w miejsce wyznaczone
chciałabym uciec ,lecz tego nie zrobię
Muszę trzymać się poręczy
którą dla mnie jest Bóg święty
On mi dopomoże:
-Wiem- dzięki niemu wszystko mogę.

Wolę hałas ,szum ,rozgardiasz
myślę wtedy: mocniej ,pewniej.
W ciszy tracę tą odwagę
bo zaczynam widzieć prawdę.

639 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
  • Specyk;)

    16 April 2012, 17:27

    Szukasz celu aby zrozumieć siebie.Gubisz się wybierając nie właściwa drogę.A jednak szukasz, w końcu ja znajdziesz .Głowa do góry.
    Podoba mi się wiersz,codzienność u każdego człowieka.