Menu
Gildia Pióra na Patronite

Anioły martwią się w ciszy

Mój Anioł dziś pobladł
i przykucnął na ścieżce,
chyba się zmartwił,
co wymyślę jeszcze.

A jeszcze wczoraj
miał oczy niebieskie
i skrzydła miał ufne,
bijące ciepłem.

Dzisiaj jest dalej,
niż bliskie spojrzenie,
dalej niż myśli
i me rozumienie.

Płacze.

24 279 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    24 October 2013, 21:08

    Miłe te Wasze komentarze. Dzięki :)

  • Adnachiel

    19 October 2013, 19:06

    Mój Anioł Stróż prosił, abym Ci przekazał, że to piękny wiersz i bardzo mu się podoba :)

  • Gaia

    19 October 2013, 17:30

    Anioły są uparte
    gdy się martwią

    Dzięki :)

  • 19 October 2013, 17:27

    Nie płacz Dziecię
    tyle piękna na świecie. :)

    Pozdrawiam. :)