Menu
Gildia Pióra na Patronite

Clara

Moja miłość
nie ma nazwiska,
całych dłoni
i pewnych dni.

Nie umie o siebie dbać,
zrywać jabłek
ani kraść.

Nie widzi kolorów,
nie zna smaku owsianki.
Nawet, nie sprzata po sobie
zabrudzonej szklanki.

Jednak wie...
Jak się śmiać!

Wie jak sprawić, by łzy szczęścia
obmyły mi zmęczona twarz.
Wie, jak wariować, biegać,
hałasować, muszki łapać I łobuzować.

Za te drobiazgi...
Skradła mi świat.

futrzastej dziecinie
- mama -

05.07.2019

7876 wyświetleń
84 teksty
52 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!