Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rozwód planowany

Moja koleżanka
"M jak Miłość" oglądała
i postanowiła się pozbyć
męskiej połowy ciała

Mówi że rozejdzie się z mężem
i nie za cudzołóstwo
ani za paskudną gębę

Jej miłość - po prostu - jak kiep
w popielniczce życia
nie wystawia ust czerwonych
a żar od dawna zanika

Nie czuje przyjemności w tarciu
i w nowy rok ich nie widzi
zatem odtrąci samca
jak mocny organizm pasożyty

W telewizji teraz to modne
rozwody
i sześć kochanek
najłatwiej się rozejść
a żal zagryźć kiełbasą zwyczajną

128 100 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Myffa90

    8 December 2012, 19:57

    Puenty lubię najbardziej!
    Tę zwyczajną, tę pasztetową,
    czasem musztardę,
    a czasem pajdę chleba.
    Tak na oderwanie się.
    A w telewizji to modne, bo kasę na to mają.
    A bidę wolimy klepać wspólnie. Samemu jakoś tak smutno.

  • awatar

    30 November 2012, 16:57

    dobry temat i dobrze trąciłeś
    czasami w tramwaju słyszę gadkę jak z telewizora
    pustą, napuszoną i problem bzdurahomoniewiadomo
    koniecznie medialnie zeuropeizowaną tzn z wiarą w byle jakość - do czasu
    pozdr.

  • Coniglietta

    29 November 2012, 22:02

    Kiedyś się naprawiało, dziś się wymienia na "nowszy model".
    Fajny wiersz,
    pozdrawiam :)