Menu
Gildia Pióra na Patronite

Szept Duszy

Dusza przewija się między cieniem a blaskiem.
Na hamaku miłości przytulona do listka,
czasami usypia kołysana wiatrem.
Gdzieś pod małym kamyczkiem ukryta prawda
niewidzialna jak sen
rozwiewa się powoli we mgle zapomnienia.
Nikt nie usłyszy tęsknoty duszy
bo przecież dusza jest niema
A świat...?
Świat wciąż istnieje
otoczony barwami mrugających neonów
Tylko pośród dzikich traw
wciąż słychać szept tęskniącej Duszy.

27 415 wyświetleń
180 tekstów
11 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!