Menu
Gildia Pióra na Patronite

Na ziarnku maku

Moi sąsiedzi, nie z tej Ziemi
Mieszkają na ziarnku maku
Świat kończy się za miastem
Gdzieś dalej jest Atlantyda

Czasami wieczorem
Włączają telewizję Trwam
I jak przez lunetę
Oglądają inne ziarenka maku

Czasem ktoś z innej planety
Niedobrany w korcu maku
Zmąci makowy spokój

Makowy świat się kręci
Jak kogel mogel
Z żółtkiem i cukrem
Bo po co coś więcej
Skoro to słodkie

103 051 wyświetleń
1196 tekstów
141 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!