Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sekret

Moc tajemna w najgłębszej głębi duszy
Źródło odrodzenia co dnia
Wstawanie z kolan wbijanych do ziemi
Na powierzchni skóry kropelki jak diamenty
zdobią trud ofiarowany codziennym dniom

Jest taka kraina która zabija mrok
co noc tam jest mój dom
najczulszy szept gorących ust
drżenie poranionych rąk
najdelikatniejsza pieszczota ciał

Wonność powietrza ....
melodia...
co serce wprawia w zakłopotanie
że czuć można tyle na granicy warg
i to nieme oczekiwanie
aż żar spopieli nas
w tej jedynej chwili szczęścia

Warto czekać wieczność
na jedno z tobą spotkanie
warto oddychać
dla tej jedynej chwili

Wracam do źródła co noc
By dzień uniósł ciężar oddechu
a szczęście to ogromna moc
wierzę że twoja droga wiedzie
ku spełnieniu ...

znajdź mnie i zabierz mnie tam
mon ange

19 346 wyświetleń
294 teksty
23 obserwujących
  • 31 December 2017, 03:36

    Piękny tekst.
    A ten ANGE powinien być bardziej zdecydowany, męski... ;)
    Dzień dobry. :))

  • fyrfle

    30 December 2017, 19:31

    Czekać wieczność, to niedoczekanie :)

  • kati75

    30 December 2017, 17:48

  • Adnachiel

    30 December 2017, 16:56

    Cóż, była w moim życiu melodia, która wprawiła czyjeś serce w zakłopotanie...
    Zatem jestem za :)
    Piękny anielski wiersz.
    Wszystkiego dobrego Iwcia.