Menu
Gildia Pióra na Patronite

Proste pytania

Mnóstwo zawiłych,
zawlczających się odpowiedzi.
Między ustami a sercem,
spływa kropelkami, strumieniem, wodospadem.

Tak, Ty od roku wpatrujesz się we mnie
a ja chłonę te spojrzenia.
I nie chcę być odważny ani romantyczny,
a jednak zatracam siebie.

Twoje źrenice wstrzymują ruch,
więc wciąż się bronię.
Zastygam w czasie tych chwil.
I tonę, powoli, metodyczne tonę.

Niestety wszyscy to widzą,
nie jesteśmy tu sami.
Ktoś może pomyśleć,
że się kochamy.

Jak wyborne, wytrawne wino,
zachwyca czerwienią, głębią, zapachem,bukietem.
Zostawia jednak cierpki smak w ustach.
Czy to wytrawny widok?

Jutro znów Cię zobaczę,
dotknę Twej dłoni.
I tak jak zawsze,
będę próbował się bronić.

12 304 wyświetlenia
150 tekstów
7 obserwujących
  • 4 April 2017, 07:02

    Dziękuję za cenne uwagi, spostrzegawczość, przymknięcie oka :) i komentarze.
    Przepraszam za błędy, które oczywiście poprawię.

  • Papużka

    3 April 2017, 20:19

    Małe poprawki i będzie dobrze. Przymykam oko... Podoba się. :)

  • 3 April 2017, 15:07