Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tańczący z cieniami

Miły mój
nie jesteś poetą
gdy ujmujesz słowa w długie szepty
i sprowadzasz wszystkie ułomności
do jednego - piętna

a złość, smutek i strach
powiedz mi - jak są osierocone
czy jak ten tramwaj samotny
w obudzonej godzinie nad ranem?

Wolisz być wyraźnie inny
i jesteś - u z b r o j o n y
w pozytywną personę

tylko na styku nocy i dnia
próbuje się wydostać
szloch - i powiedz mi czemu
ma tak znajomą postać?

24 279 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    14 July 2015, 13:52

    :)

  • Malusia_035

    10 July 2015, 13:13

    ujął mnie ten wiersz szczególnie te wersy

    " tylko na styku nocy i dnia
    próbuje się wydostać
    szloch - i powiedz mi czemu
    ma tak znajomą postać? "

    refleksyjny i bardzo ładny :)

    Pozdrawiam Ciepło :)

  • Gaia

    10 July 2015, 09:03

    Usłyszałeś. To dobrze.