Menu
Gildia Pióra na Patronite

Obraz koleżanki z dzieciństwa po latach

Miłość
złość

ona klęczy
w halce lnianej
z paznokciami wbitymi
w obawy

jej dzieciństwo
to na korytarzu zlew
a w piwnicy
toaleta
do tego zielona lamperia
i wieczna bieda

ona klęcząc
na języku opłatek trzyma
przed nią wielki krzyż
a obok w mercedesie
Maryja

127 931 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • sprajtka

    25 November 2016, 20:37

    Jesteś the best:)

  • onejka

    21 November 2016, 22:13

    Twoje obrazy, zawsze zachwycają.