Menu
Gildia Pióra na Patronite

„Alea iacta est.”

Miłość zeszła do podziemi
Powiedziała sobie dość
Rozpoczęła domową wojnę
Wrogiem jej była ludzka złość

Miłość na skraju wytrzymałości
Wskoczyła w kanału ciemności

Przekroczyła tym swój prywatny
Odległy brzeg Rubikonu
Zamknęła się tam jakby
Za bramą srogiego zakonu

Powiedziała sobie tęż
„Alea iacta est.”
Niech żyje miłość
Pośle w piach całą złość

Zabrała z sobą całą
Skarbnicę wiedzy swą
Wszystko co o niej napisano
Pochowała to wszystko

Pomyślała sobie też
„ Zobaczycie jak to jest
Prawie nic o mnie
Nie wiecie i wiedzieć
Już nie będziecie!!!”

Pożyjecie beze mnie
Z tą swoją złością
To zatęsknicie
Za dobrem i miłością

10.01.2013

http://blood.luna.wrzuta.pl/audio/23z7iUF9QZN/iza_trojanowska_-_zamiera_milosc

http://www.youtube.com/watch?v=9TgfolwSfT0

66 687 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    15 January 2013, 12:57

    DIĘKUJĘ Dominiko . Pozdrawiam Cie Serdecznie

  • panifloyd

    15 January 2013, 12:45

    Bardzo przyjemnie się czyta.
    Pozdrawiam :)

  • M44G

    11 January 2013, 17:45

    Miło mi Droga Krysiu. Pozdrawiam Serdecznie.

  • 10 January 2013, 18:18

    Ciekawe,dobrze się czyta i z pewnością dobrze będzie się pamiętać.

  • M44G

    10 January 2013, 17:46

    Wskaż te miejsca a może dam radę poprawić. Dziękuję za opinię. Pomyślę o tym. Pozdrawiam Cię awatar

  • awatar

    10 January 2013, 17:41

    miejscami za dużo grafomani

  • 10 January 2013, 17:09

    Piękny wiersz

    Pozdrawiam miluśko:)