Menu
Gildia Pióra na Patronite

m

Miłość to uczucie trywialne i proste
jest ślepa i przebaczająca
kocha się bezinteresownie
nie szukając coś za coś
to nie akt interesu
z miłości nie robi się biznesu

miłość jest z małych codzienności
to milczenie wśród krzyku
i niegasnące pożądanie
mózgu z mózgiem i ciała z ciałem
to tęsknota w samotności
i kwiaty bez okazji

kocha się za czas
i zrozumienie
za pierwszy uśmiech rano
i ostatni oddech nocą
kocha się po prostu
to jeden z sensów życia
i choć kochanie często boli
to każdy musi mieć kogo

5990 wyświetleń
164 teksty
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!