Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ta sama

Miłość pozostaje ta sama
Choć już zawsze inaczej będziesz patrzeć w moje oczy
Porzucone, nasycone znów tęsknotą, choć tym razem z wyboru

Miłość pozostaje ta sama
Tylko trochę zakurzona, zapomniana, wyblakła i tak odległa, choć bliska, bo nasza
Bo przecież my się nie zmieniliśmy, tylko to życie nas poróżniło
To życie zmieniło na inne, mniej żywe

Miłość pozostaje ta sama
Na zdjęciach, we wspomnieniach, w zasuszonych kwiatach
i miłosnych listach z błędami nie tylko językowymi

Miłość pozostaje ta sama
Bo wciąż mam w pamięci Twój wzrok na powitanie i gorące uściski i czułe pocałunki przy zachodzie słońca
I to wracanie do miejsc bardziej naszych niż inne

Miłość pozostaje ta sama
We mnie, w Tobie, w nas obojgu zagubionych
Gdy szukamy swoich oczu, stojąc do siebie plecami, a usta wciąż pierzchną

3413 wyświetleń
57 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!